HTML

Magyar szürreál

Mindennapi kis magyar szürrealizmus. Ámulj-bámulj, mint Alice Csodaországban. Van még egy hasonlóan bizarr, szürreális, eszement ország e világban? Itt minden a feje tetején áll. Ami logikus lenne, azt letagadjuk, elvetjük, eltöröljük. Ami bénázás, susmusolás, gagyizás azt törvénybe iktatjuk. Lásd a blogot.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Cigánykérdés, az örökzöld téma

2009.03.10. 15:25 BGYCS

Kiválóan jellemzi az ország szürrealitását az, ahogyan hozzááll a kérdéshez. a végletes pontok között a nagy szürke plebs.

Véglet1: párás szemű bölcsész, aki cigányt maximum a diplomaosztó bankettjén látott az ELTE konyháján (mint cigánypecsenye azaz elnézést, romasütike). Összemossa az idegengyűlöletet, gazdasági-társadalmi feszültségek fokozódását és azok levezetését, úgy általában a tolerancia hiányát és a diszkriminációt. Sir, mint akinek a világ fájdalma és az elnyomottak sérelme személyesen fáj. Erre ragasztják a liberális, meleg, balos, stb. cimkét.

Véglet2: véresszájú hőbörgő, aki minden hirhez anyázó kommentet ir: tökmindegy hogy mi történt, azért a romák a hibásak...mindenhova bemásolja a százötven soros vélt vagy valós sérelmek listáját (függetlenül attól kik követték el a gaztetteket), flame-el, csak nagybetűvel ir kommentet, szebb jövőt kiván meg ébredést. 

Közötte van az átlag, aki szimplán fél. Félrehúzódik a falhoz, ha romák jönnek szembe az utcán. Fél az agressziótól. A félelemből gyűlölet születik. A többség ugyan nem konfrontálódik nyiltan de azért kivánja hogy "legyen végre rend". Magyarán, tegyen végre valaki valamit. Ja, hogy mit? Meg minek? Sitteljünk le minden romát? Hova? Ki fizeti a börtönöket? Legyen halálbüntetés? De akkor kit kössünk fel? Ja, és ki dönti el hogy kit? Véglet1 (senkit) vagy Véglet2 (mindenkit)?  A közhangulat tényleg olyan, mint 1939-ben: kérdezték a nagyváradi kocsmárost, van-e náluk antiszemitizmus. Válasza: nincs, de igény lenne rá...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismagyarszur.blog.hu/api/trackback/id/tr5993775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása